Zon, zee en zeilen in Griekenland

Met je partner, je gezin, op avontuur! Een lekkere bries in de zeilen. Midden op zee overboord duiken, drijven, dobberen, zwemmen, je achter een goed zeilschip laten meeslepen over haar zacht sissende hekgolf.

Dolfijnen aan bakboord. Een windstille baai met brede stranden. Tussen de bloeiende cactussen graast een kudde geiten. Voor de wind aanlopen op een kleine vissershaven. Op de kade wacht een terras, overgoten door het rood van de ondergaande zon. Het menu: zongerijpte tomaat, verse vis en witte Griekse wijn.

Het vaargebied

Aan de ene kant het groene eiland Corfu. Eeuwenoude stadjes, landerijen, heuvels, stranden, vriendelijke haventjes.
Aan de andere kant het vaste land van Griekenland, bergen, baaien, opnieuw haventjes, ouzo en gastvrijheid.
Daartussen de altijd blauwe Ionische zee. Alleen met je schip, zon en wind. In de verte een zeiltje aan de horizon. Met prachtige eilanden zoals Paxos, Anti Paxos en Mourtos/Sivota als bestemming. Verder zuidwaarts Lefkas, Meganissi, Keffalonia, Kastos en Kalamos. Zonnig en subtropisch.
De zee: beschut en toch open. Veilig en avontuurlijk tegelijk. Hier biedt elke dag uitzicht op een nieuwe kust.

Flottielje zeilen

‘s Morgens de briefing. “Waar gaan we heen”, “hoe gaan we dat doen”. En dan – na de verse koffie – zet je je eigen koers, maak je je eigen tocht.
Je navigeert gemakkelijk. Want je ziet alle kusten. En je hebt GPS aan boord. En wel zo’n veilig gevoel: het vlaggenschip met de flottieljeschipper is altijd in de buurt, elk moment oproepbaar.
Scherp tegen de horizon zie je de andere schepen van het flottielje. Je hebt contact via de marifoon. En tegen de avond ontmoet je elkaar weer bij de ankerplaats.
Samen urenlang tafelen, natafelen en doorpraten tot ook de laatste golven zijn verstild.

Bare boat

Meer ervaren zeilers kunnen ook zelf het avontuur zoeken. Zij gaan “bare boat”. Alleen met schip, wind en water. En een uitmuntend vaargebied.
Je kan ver komen, op de Ionische Zee. Je bepaalt gewoon voor een of meer weken je eigen koers. Het schip heeft alle faciliteiten die je nodig hebt. Je kunt binnenlopen waar en wanneer je maar wilt. Voor advies en weerberichten kan je altijd nog telefonisch bij de flottielje schipper terecht.
Bare boat huren is het hele jaar door mogelijk. In juli en augustus alleen van zaterdag tot zaterdag.

Gezinsflottieljes

Voor gezinnen met kinderen bieden we speciale tweeweekse flottieljes aan. Onze ervaring is dat het voor kinderen het leukste is om twee weken met dezelfde groep op te trekken. Bijkomend voordeel is dat de flottielje niet na een week al terug moet naar de marina, zo kan er een veel leukere route gevaren worden met meer tijd in het mooie zuiden van het vaargebied. Niet voor niets blijven gezinnen jaren achter elkaar terugkomen voor deze speciale gezinsflottieljes. Een vakantie die voor alle leden van het gezin leuk is. De zeilers kunnen hun hart ophalen, de niet zeilers lekker zonnen en zwemmen. Elke dag een andere haven of baai om te genieten, op een terrasje of vanuit de kuip van je boot, van de zonsondergang. Gezelschap van andere flottieljevaarders wanneer je daar zin in hebt, en de privacy van je eigen schip wanneer je daar behoefte aan hebt. Alles is aanwezig.

De kinderen (groot en klein) hebben plezier met hun leeftijdsgenootjes. ’s Avonds met z’n allen gezellig uit eten. Ze vermaken zich best aan de speciale kindertafel (tieners aan de tiener-tafel). Een gezinsflottielje is een flottielje in de zomervakantie waar extra rekening wordt gehouden met de wensen van de jeugd. Namelijk, niet te lange dagafstanden, vriendjes, speelruimte en een leuke, ongedwongen sfeer. Wil je in de zomervakantie maar 1 week flottieljezeilen dan kan je zelf af- of aanhaken. De flottielje gaat maar eens in de 2 weken terug naar de marina. Alle vakantieweken kan je verwachten dat de meerderheid van de groep uit gezinnen bestaat, met kinderen in alle leeftijdsgroepen.

Elke dag is een feest, en iedereen mag meebeslissen over de route en activiteiten. Natuurlijk kan je ook hier net zo veel en zo weinig als je wilt met de groep optrekken. Het motto blijft: Vrijheid – Blijheid.
Zeil ervaring

Voor de kleinere schepen (Aloa’s en Hurley) in flottielje is niet veel zeilervaring nodig. De meeste mensen met open boot ervaring op de Nederlandse meren kunnen goed meekomen in de flottielje.
Voor grotere jachten en bare boat zeilen is wel meer zeilervaring vereist door minimaal 2 opvarenden.
Onervaren zeilers kunnen ook een boot huren met schipper of vragen naar meezeil opties.

zeilvakantie Griekenland

Kinderen

Het krijgen van kinderen hoeft niet te betekenen dat je niet meer kan gaan zeilen. Net als in huis houd je rekening met je kinderen en met wat kleine aanpassingen gaat het leven gewoon door.

Voor de hele kleintjes kan men een net om de railing bestellen. Verder is een goed passend zwemvest belangrijk (zelf meenemen). In de kuip kan een autostoeltje gemonteerd worden zodat uw baby of peuter tijdens het manoeuvreren er bij kan zijn op een veilig plekje. Onze ervaring is dat kleine kinderen tijdens de overtocht door het geklots van water tegen de boeg, of het eentonige geluid van de motor snel in slaap vallen. Omdat ze overdag makkelijk een paar uur slapen hebben ze ’s avonds, als het weer koeler is, energie te over om met andere kinderen te spelen en mee uit eten te gaan.
Daarna worden vriendjes belangrijk. Aangezien het altijd een paar dagen duurt voor een groep is “ingeslingerd”, is 1 week te kort. Het overweldigende succes van onze 2 weekse gezinsflottieljes bewijst dit al jaren. Een relaxed tempo, met niet te lange afstanden per dag. Extra speeltijd voor de kinderen in de havens. Uren zoet zijn met schepnet en emmer, krabbetjes vangen, visjes kijken, terwijl de ouders gezellig borrelen in de kuip, of eindelijk eens toekomen aan een goed boek…

Ook voor pubers is dit één van de leukere vakanties om nog met hun ouders mee te maken. In de zomerweken zijn er altijd leeftijdgenoten in de groep. Aan de aparte jongeren tafel wordt heel wat afgelachen, kaartspelletjes gespeeld en na het eten “chillen” met de nieuwe vriendengroep. Elke avond in een andere haven. Een BBQ op het strand, daarna met z’n allen blijven slapen rond het kampvuur. En overdag, tijdens de oversteek, mag je misschien wel mee met de boot van 1 van je vrienden.

De eerste week van de zomervakantie is er de speciale eindexamen flottielje, voor gezinnen die al vroeg weg kunnen, direct na de diploma uitreiking. Deze week dus extra kans op leeftijdgenoten voor 17 en 18 jarigen.
jongeren tafel gezinsflottielje met elkaar meezeilen

zeilvakantie Griekenland

 

zeilvakantie Griekenland

 

zeilvakantie Griekenland

 

zeilvakantie Griekenland

 

zeilvakantie Griekenland

 

zeilvakantie Griekenland

 

zeilvakantie Griekenland

 

zeilvakantie Griekenland

 

zeilvakantie Griekenland

 

zeilvakantie Griekenland

 

zeilvakantie Griekenland

 

zeilvakantie Griekenland