Flottielje zeilen in Turkije betekent zeilplezier voor iedereen !

Droom maar even mee! Lekker zeilen langs de Turkse kust en slapen op een licht deinend schip onder de sterrenhemel? Wij bieden u flottieljezeilen aan met een zeer ervaren Nederlandse begeleiding. Een perfecte balans tussen zelfstandig zeilen, begeleiding en gezelligheid.

Goed onderhouden vloot

We hebben de beschikking over een uitzonderlijk goed onderhouden en jonge vloot. Elk jaar worden er schepen bijgekocht. Dit zorgt er voor dat u zorgeloos kan genieten van uw zeilvakantie. Ook komend jaar wordt de vloot weer uitgebreid met een aantal nieuwe schepen. Alle schepen zijn uitgerust en worden uitgezocht op 'easy handeling'. Zodat iedereen zorgeloos van een mooie zeilvakantie kan genieten.


De opstaphaven is Marmaris en elke week zijn er verschillende routes mogelijk. Het is mogelijk om een 1 of 2 weekse zeilvakantie te boeken met een route naar het oosten (Golf van Fethiye en Gocek) of naar het westen (Golf van Hisaronu, Gokova, Bodrum, Simi en met als hoogtepunt Englisch Harbour). We zeilen met 2 flottieljes zodat er elke week een ruime keuze is que routes. Verder streven we ernaar om ieder jaar weer nieuwe routes aan te bieden. Dit jaar is er zelfs een speciale 11-daagse najaars zeilvakantie!

Nederlandse flottielje-leiding

De Turkse kusten zijn ongekend mooi en nog niet bekend bij het grote publiek. U zeilt over de azuur blauwe zee naar beschermde groene baaien langs de ruige kust. Het enige wat u deze vakantie hoeft te doen is te genieten van de adembenemende ankerplekken met kristalhelder water, de perfecte zeilwind, de gastvrijheid van de bevolking en de heerlijke zon. Dit wordt absoluut een onvergetelijke zeilvakantie.


De flottielje-leiding is Nederlands en alle andere zeilers in de flottielje zijn ook Nederlands. Het unieke van onze flottieljes is dat de leiding op de achtergrond aanwezig is en alleen ondersteund bij het zeilen waar nodig. Wij houden niet van het "zwaan-kleef-aan-zeilen". Dus je bent helemaal vrij.

Volledige vrijheid maar wel met goede ondersteuning

Elke morgen krijgt u uitleg over de zeilroute van de dag, de procedure bij het aanleggen op de eindbestemming, wetenswaardigheden over de route, handige tips voor mooie ankerplekken onderweg, waar je kan lunchen of zwemmen of welke gezellige dorpjes je kan bezoeken. En het weerbericht wordt uiteraard uitgebreid met u doorgenomen.


Elke avond verzamelen alle zeiljachten weer in een mooie baai of haven. Er wordt lekker geborreld met de andere zeilers en daarna wordt er met z’n allen gezellig gegeten. Dit is natuurlijk totaal niet verplicht. Misschien wilt u met een klein groepje of uw gezin gaan eten. Alles kan! Het is tenslotte uw zeilvakantie.

Te allen tijde staat de flottielje-leiding paraat. Via de mobiele telefoon of de marifoon is er altijd contact mogelijk met het moederschip. Dus bij aankomst, vertrek maar ook onderweg kunt u contact opnemen of hulp vragen. Dat is natuurlijk een lekker gevoel zodat u kunt zeilen zonder zorgen.

Veelzijdige zeilroutes

De vaste flottielje-leiding zeilt al jaren in dit mooie gebied en kent het zeilgebied dan ook als haar broekzak. Daarnaast hebben ze een uitstekende relatie met de mensen in deze omgeving. Hierdoor bent u verzekerd van goede aanlegplekken op de eindbestemming elke dag doordat veel van deze locaties kunnen worden gereserveerd.
We hebben verschillende gevarieerde routes, dus voor ieder wat wils. Als het weer het toelaat worden deze routes altijd gevaren. De uitgebreide beschrijvingen van de verschillende mogelijkheden vindt u op de pagina zeilroutes.

We hebben 2 flottieljes met een leuk afwisselend programma. Zowel 8- als 15- daagse routes en met de keus voor de ruige west-route in combinatie met een aantal Griekse eilanden of de groene oost-route. Kortom veel keus met mooie routes vol afwisseling. Het is bij alle routes ook mogelijk om ook de binnenlanden te verkennen. Uiteraard heeft de flottielje-leiding heel veel tips voor leuke uitstapjes. En het is mogelijk om van 2 culturen te proeven als u kiest voor de west-route. In dit zeilgebied ligt de grens van Turkije en een aantal Griekse eilanden, een combinatie die zeker aan te raden is.

Zeilen met kinderen

Wil je zeilen in de zomer vakantie met kinderen (van alle leeftijden) dan is de oost-route naar Fethiye en Gocek uitermate geschikt. Wanneer dit de eerste keer is dat u in dit gebied zeilt dan is de flottielje een handige formule. Veel zeilers vinden de gereserveerde ligplaatsen erg handig en daarnaast krijgen we veel terugkomers die de flottielje vooral gezellig vinden. Ook is het niet nodig om een planning te maken of na te denken over de route. Vindt u het ergens zo leuk dat u een dagje langer wilt blijven dan is dit in overleg natuurlijk mogelijk. en veel zeilers vinden de gereserveerde ligplaatsen handig!

Vooral voor families zijn onze flottieljes ideaal! Er wordt bij de routes rekening gehouden met de afstanden. In de schoolvakantieperiodes bestaat ongeveer 80 procent van onze zeilers uit gezinnen. Dit zorgt voor een leuke mix met vele vriendjes en vriendinnetjes van verschillende leeftijden!

Bij het maken van de routes wordt er bijvoorbeeld rekening gehouden met de afstanden. Vooral als u wilt zeilen met kinderen is dit aan te raden, zodat ze genoeg tijd hebben om lekker te snorkelen en te zwemmen. Wanneer u wel mijlen wilt maken dan kunt u uiteraard van de route afwijken en via andere stadjes, baaien, eilanden naar de eindbestemming zeilen.

Wij bieden u ook de mogelijkheid om opfristraining te volgen van 1 dag of meerdere dagen. U zeilt gewoon op uw eigen jacht en de training zorgt voor een geslaagde zeilvakantie.