Zeilcursus of opfriscursus

In Turkije bieden we zeilcursussen/opfriscursussen aan. U kunt bij ons kiezen uit een echte zeilcursus (8-daags) of een opfriscursus (1 of 2 daags).

Voor de zeilcursus heeft u GEEN zeilervaring nodig! Wij bieden u de mogelijkheid om een 8-daagse zeilcursus te volgen en tegelijkertijd vakantie te vieren. Alle vaardigheden en kneepjes van het zeilen komen aan bod.
U huurt zelf het zeilschip en overdag zal de zeilinstructeur met u meezeilen. De cursus wordt helemaal aangepast aan uw “zeilniveau” en aanwezige kennis en ervaring. 

Aan het eind van de dag na het afmeren stapt hij of zij over naar het moederschip van de flottielje. De instructeur slaapt dus niet bij u aan boord. Ideaal aangezien u dan veel privacy heeft.
Leren zeilen met mooi weer en tegelijkertijd genieten van de mooie Turkse kusten, leren ankeren en aanleggen in mooie baaien waar u ook nog kunt genieten van een verfrissende duik. 

Tijdens de cursus zeilt u mee in de flottielje. Na het afmeren begint dan ook meteen het vakantiegevoel.
Tijdens de cursus komen alle facetten aan bod zoals: navigeren, aan en afmeren, koersen uitzetten, het trimmen van de zeilen, ankeren, mooringlijnen, veiligheid aan boord enz.enz.

Uit ervaring kunnen we melden dat bijna alle cursisten na 1 week zelfstandig kunnen functioneren in een flottielje.
Wij kunnen u een complete zeil(vakantie)cursus bieden mét vluchten en transfers van en naar de luchthaven !

 

Opfristraining op uw eigen schip!

Naast de zeilcursus is het ook mogelijk om een opfriscursus te volgen. Misschien gaat u voor de eerste keer op pad met uw familie of is het jaren geleden dat u heeft gezeild.
Een 1 of 2 daagse opfristraining biedt dan zekerheid voor een leuke zeilvakantie. Overdag is de instructeur aan boord om u te helpen bij de voorbereidingen en alle zeilvaardigheden met u door te nemen. Na de cursusdag verlaat de instructeur het schip en heeft u ’s avonds alle privacy.

Door alles weer even door te nemen, "op te frissen", komen alle vaardigheden weer snel terug en dit geeft een zeker gevoel. Ook als u voor de eerste keer met het hele gezin op zeilvakantie bent, kan deze opfriscursus voor het hele gezin handig zijn. Ook bij de opfristraining zeilt u op uw gehuurde zeiljacht mee in de flottielje.

In de avond heeft u de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met de andere flottieljezeilers onder het genot van een hapje en een drankje. Veel sterke verhalen komen over tafel maar soms kan zo’n sterk verhaal heel leerzaam zijn. Na deze zeilcursusdagen zeilt u zelfstandig mee in de flottielje.

Het zijn hele intensieve dagen maar u krijgt veel zelfvertrouwen wat uw vakantie extra plezierig maakt. De cursus wordt aangepast op uw vaardigheden dus u krijgt alle ruimte om te oefenen waar u behoeft aan heeft.
 

zeilen turkije

 

 

zeilen turkije

 

 

Zeilvakantie turkije

 

 

zeilvakantie turkije